برای مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
برای مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
یکی از مهم ترین مراحل برای تمامی داوطلبین مجاز به انتخاب رشته در دوره های روزانه یا غیر دولتی، انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد. فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 در صورتی که داوطلب در دو مرحله آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ثبت نام و حضور داشته باشد، امکان پذیر می باشد. بسیاری از داوطلبان که با وجود ثبت نام در کنکور سراسری امکان شرکت در آن را نداشته اند نیز می توانند رشته های با سوابق تحصیلی و بدون آزمون را از تمامی گروه های آزمایشی در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری انتخاب کنند.
انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ در تاریخ 13 شهریور آغاز شد و تا 21 شهریور ماه تمدید شده است.
برای ورود به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنید.
یک انتخاب رشته موفقیت آمیز با شانس قبولی بالا، نیازمند شناسایی علاقه مندی های داوطلب و اولویت بندی مناسب برای رشته های تحصیلی و دانشگاه های معتبر می باشد. از آنجا که دغدغه بسیاری از متقاضیان کنکور پس از اعلام نتایج پاسخ به این سوال است که چگونه انتخاب رشته کنیم و نحوه تعیین رشته دانشگاه در سایت سنجش چگونه انجام می شود، در ادامه مقاله به بررسی زمان و نحوه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ به همراه راهنمای تصویری آن پرداخته شده است.
زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای داوطلبانی که قصد شرکت در دوره های دانشگاه سراسری و یا دانشگاه آزاد را دارند، مرحله مهم و قابل توجهی به شمار می رود. در واقع تمامی داوطلبانی که در زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری در یکی از دوره های روزانه، شبانه یا نوبت دوم، غیر انتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان مجاز به انتخاب رشته شده باشند، امکان تکمیل فرم رشته های انتخابی خود را در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 دارا می باشند.
بر اساس اطلاعیه های منتشر شده از سایت سازمان سنجش، زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای نوبت اول و دوم آزمون، پس از انتشار کارنامه نهایی آزمون سراسری اعلام خواهد شد. قابل ذکر است که در زمان انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳، کلیه فرآیندها و نحوه تعیین رشته دانشگاه در سایت سنجش قابل انجام می باشد. بنابراین لازم است داوطلبان برای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری خود به سامانه سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند.
انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ از تاریخ چهارشنبه 13 شهریور ماه آغاز شد و تا 21 شهریور ماه تمدید شده است.
برای ورود به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنید.
انتخاب رشته کنکور سراسری نوبت اول: انتخاب رشته کنکور سراسری در نوبت اول، بستگی به زمان انتخاب رشته کنکور نوبت دوم دارد. به این معنا که تنها یکبار فرآیند انتخاب رشته برگزار خواهد شد و داوطلبانی که در هر دو کنکور نوبت اول و دوم شرکت کرده بودند می توانند در آن به انتخاب کد رشته های مورد نظر بپردازند. لازم به ذکر است افرادی که رشته های دارای آزمون عملی را انتخاب می کنند، مانند آزمون عملی تربیت بدنی و غیره، باید در زمان بندی انتخاب رشته و زمان آزمون ها دقت بالایی داشته باشند.
انتخاب رشته کنکور سراسری نوبت دوم: کلیه داوطلبانی که در آزمون مرحله دوم کنکور ۱۴۰۳ شرکت کرده باشند، پس از اعلام نتایج آزمون مرحله دوم، در صورت مجاز شدن به انتخاب رشته در دوره های دانشگاهی مختلف، امکان شرکت در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 را دارا می باشند. در واقع انتخاب رشته کنکور سراسری در صورت شرکت در هر دو مرحله کنکور، برای داوطلبان امکان پذیر می باشد.
با توجه به اینکه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ و پاسخ به این سوال که چگونه انتخاب رشته کنیم، برای داوطلبان کنکور سراسری بسیار اهمیت دارد، داوطلب باید در نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 خود نهایت دقت را داشته باشد. چرا که انتخاب رشته بر اساس رتبه کشوری و منطقه کسب شده و همچنین رشته و دانشگاه مورد نظر فرد، متفاوت می باشد و در شانس قبولی فرد تاثیر زیادی دارد.
شرایط انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
کلیه داوطلبانی که در اعلام نتایج کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته شده باشند، طبق شرایط انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ می توانند به فرم انتخاب رشته کنکور سراسری و نحوه تعیین رشته دانشگاه در سایت سنجش دسترسی پیدا کنند. همچنین لازم به ذکر است افراد در زمان انتخاب رشته در صورتی که شرایط لازم جهت انتخاب رشته را داشته باشند می توانند در رشته های بورسیه علوم انسانی، تجربی و ... شرکت کرده و از مزایای آن استفاده نمایند. مهم ترین شرایط انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ به شرح زیر می باشد.
1- ثبت نام و شرکت در یکی از دو مرحله کنکور سراسری ۱۴۰۳
2- داشتن شماره پرونده کنکور سراسری 1403
3- دارای وضعیت مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری در یکی از دوره های روزانه یا شبانه و دانشگاه پیام نور و آزاد
4- عدم انتخاب رشته هم زمان بر اساس رتبه قبولی و ثبت نام رشته های بدون کنکور
در زمان اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۴۰۳، وضعیت مجاز یا غیر مجاز بودن انتخاب رشته کنکور سراسری در کارنامه کنکور سراسری داوطلب مشخص خواهد شد. از این رو فرد با توجه به دوره های دانشگاهی روزانه یا نوبت دوم که مجاز به انتخاب رشته شده است، می تواند فرآیند و نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 را مطابق کد رشته های اعلام شده در دفترچه انتخاب رشته و دانشگاه های تعیین شده، تکمیل کند. قابل ذکر است که متقاضیانی که در کنکور سراسری 1403 ثبت نام کرده ولی در روز آزمون حضور نداشته اند، می توانند از میان رشته های مورد پذیرش با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی، انتخاب رشته خود را انجام دهند.
مدارک لازم برای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
با توجه به اینکه زمان لازم برای انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلبان محدود می باشد، اطلاع از مدارک لازم برای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ جهت تکمیل فرم انتخاب رشته و انجام مراحل لازم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. در همین راستا طبق اطلاعات منتشر شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ و نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 در سایت سنجش، متقاضی می بایست مطابق فرم انتخاب رشته علاوه بر وارد کردن کد رشته های مورد نظر خود مانند رشته بیوتکنولوژی و غیره، اطلاعاتی مانند معدل کل دوره پیش دانشگاهی یا سوم دبیرستان و هنرستان خود را به همراه کد رشته محل های مورد نظر خود به همراه داشته باشد. در ادامه به اصلی ترین مدارک موردنیاز جهت انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ اشاره شده است.
1- کد داوطلبی یا شماره پرونده داوطلب
2- وارد کردن معدل کتبی نهایی دوره هنرستان یا پیش دانشگاهی در فرم انتخاب رشته کنکور 1403
3- کد رشته های تحصیلی مورد نظر داوطلب بر اساس وضعیت مجاز به انتخاب رشته دوره های روزانه و غیر روزانه
از آنجایی که داوطلب برای ثبت نام در کنکور سراسری از قبل در سامانه سنجش ثبت نام کرده است، اطلاعات شناختی او در سامانه ثبت شده و امکان ویرایش مجدد آن ها برای فرد وجود دارد. بنابراین پس از وارد کردن معدل و اطمینان از درست بودن اطلاعات وارد شده در فرم، متقاضی برای تکمیل فرم انتخاب رشته بر اساس رتبه و نوع دوره های دانشگاهی باید کد رشته محل های خود را از دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری انتخاب کرده و در فرم وارد کند.
سایت انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
پس از اینکه نتایج اولیه کنکور سراسری منتشر شد، سازمان سنجش دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را در سایت سازمان سنجش و آموزش کشور منتشر می کند. در واقع سایت انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 همان سامانه اصلی سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org می باشد. از این رو متقاضیان برای ورود به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ می توانند بر روی لینک ارائه شده در زیر کلیک کنند.
برای ورود به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنید.
به محض آغاز زمان انتخاب رشته کنکور سراسری لینک فوق بروزرسانی خواهد شد.
برای دسترسی به سایت انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، داوطلب پس از مراجعه به سایت سنجش باید بخش سراسری را انتخاب کرده و بر روی انتخاب رشته کلیک کند. از آنجا که مطابق جدیدترین اطلاعیه سازمان سنجش برای کنکور سراسری که اعلام نتایج اولیه آن می باشد، داوطلبان باید خود را برای مرحله دوم کنکور آماده کرده و پس از آن با انتشار نتایج و دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، جهت تکمیل فرآیند انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ اقدام کنند.
لازم به ذکر است که با توجه به تغییرات ایجاد شده در سایت سازمان سنجش کشور به نشانی sanjesh.org، داوطلبان باید در انتخاب گزینه های سامانه در روند انجام هر یک از مراحل انتخاب رشته و وارد کردن کد رشته محل های انتخابی خود در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری، نهایت دقت و توجه لازم را داشته باشند.
فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
برای آشنایی با اطلاعات موجود در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ داوطلبان می بایست به دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال های پیش مراجعه کنند. در واقع فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ دارای اطلاعاتی شامل دوره تحصیلی، کد رشته محل، نام رشته و نام دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر داوطلب مانند دانشگاه محقق اردبیلی و غیره می باشد. فرم انتخاب رشته های تحصیلی کنکور سراسری مانند فرم ارائه شده در زیر می باشد.
در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، داوطلب امکان انتخاب حداکثر 150 کد رشته محل مشخص شده در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را دارا می باشد. از این رو داوطلب می تواند بر اساس اولویت های انتخابی خود برای رشته های تحصیلی مورد علاقه و دانشگاه هایی که در دوره های تحصیلی گوناگون دانشجو می پذیرند، کد رشته محل تحصیل خود را از دفترچه راهنمای انتخاب رشته به فرم انتخاب رشته در سایت سنجش منتقل کند. در واقع پس از وارد کردن کد رشته محل های انتخابی در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری، نام رشته و گرایش آن به همراه نام دانشگاه برای داوطلب نمایش داده خواهد شد و داوطلب می تواند از درست بودن آن اطمینان حاصل نماید.
نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش 1403
جهت انجام فرآیند و نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش 1403 داوطلبان بایستی ابتدا به سامانه جدید سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند. پس از ورود به سایت سازمان سنجش برای دسترسی به فرم انتخاب رشته کنکور سراسری، متقاضی مطابق تصویر زیر باید از میان کادر های نمایش داده شده، بخش سراسری را از سمت راست صفحه انتخاب کند.
پس از ورود به بخش سراسری، کلیه اطلاعیه های کنکور سراسری برای داوطلب نمایش داده خواهد شد. از این رو پس از مطالعه دقیق گزارشات مهم و دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، داوطلب باید مطابق تصویر زیر بر روی گزینه انتخاب رشته کلیک کند.
در گام بعدی داوطلب باید جهت تایید اطلاعیه های اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری مطابق تصویر زیر بر روی گزینه تایید و ادامه کلیک کند.
در صورتی که داوطلب طبق كارنامه مجاز به انتخاب دوره های پیام نور، غیر انتفاعی و یا دانشگاه فرهنگیان شده باشد ولی در زمان ثبت نام کارت مربوط به آن ها را خریداری نکرده باشد، می تواند از لینک خرید کارت در سمت راست صفحه، نسبت به خرید کارت اعتباری دوره های غیرانتفاعی و پیام نور اقدام کند. در ادامه داوطلب برای ورود به سیستم انتخاب رشته می تواند به سه روش زیر به فرم انتخاب رشته کنکور 1403 دسترسی پیدا کند.
پس از ورود به سیستم انتخاب رشته، فرم اطلاعات شناختی متقاضی نمایش داده خواهد شد و داوطلب باید از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان پیدا کند. بنابراین پس از وارد کردن معدل کتبی دیپلم و کد رشته تحصیلی دوران دبیرستان داوطلب و تایید نهایی اطلاعات مطابق تصویر زیر، فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ نمایش داده خواهد شد.
در نهایت فرم جستجوی کد رشته محل ها به ترتیب اولویت های مورد نظر داوطلبان نمایش داده می شود. فرم انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 مشابه تصویر زیر می باشد.
همانطور که در متن مقاله به نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 در سایت سنجش اشاره شد، متقاضیان برای دسترسی به کد رشته محل ها باید دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را از سایت سنجش دانلود کرده و سپس طبق اولویت های مد نظر خود برای رشته های تحصیلی، کد ها را در فرم بالا قرار دهند و فرآیند انتخاب رشته خود را تکمیل کنند.
تعداد اولویت های انتخاب رشته ۱۴۰۳
تعداد اولویت های انتخاب رشته ۱۴۰۳ برای کلیه متقاضیانی كه در یک یا چند گروه آزمایشی کنکور سراسری مانند کنکور هنر، کنکور زبان و غیره شرکت كرده اند، روی هم حداكثر تا 150 رشته محل می باشد. همچنین قابل توجه است که ترتیب قرارگیری کد رشته محل های انتخابی فرد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. چرا که اولویت های مورد نظر داوطلب برای انواع رشته های تحصیلی و دانشگاه های معتبر، ملاک ارزیابی و تعیین نهایی انتخاب رشته از جانب سازمان سنجش می باشد.
بنابراین اگر متقاضی در مجموعه رشته هایی که انتخاب کرده است، شرایط قبولی در چند رشته را داشته باشد، سازمان سنجش اولین کد رشته را به عنوان رشته قبولی اعلام خواهد کرد. در واقع در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری، اولویت رشته هایی كه فرد انتخاب می كند، فقط نشان دهنده علاقه مندی او می باشد و تاثیری در افزایش احتمال قبولی ندارد.
از این رو داوطلب باید کد رشته محل های مورد نظر خود را به ترتیب اولویت های مهم تر خود از دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳، انتخاب کرده و با در نظر گرفتن بخش ظرفیت های پذیرش دانشگاه مربوط به هر گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 اقدام کند. علاوه بر در نظر گرفتن تعداد اولویت های انتخاب رشته ۱۴۰۳، از دیگر نکات قابل توجه در تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری پیش از انتخاب دوره های مختلف روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، پیام نور و غیرانتفاعی می توان به اطلاع از شرایط و میزان شهریه دانشگاه ها اشاره کرد.
ویرایش انتخاب رشته کنکور 1403
با توجه به اینکه امکان بروز اشتباه در ترتیب قرارگیری کد رشته محل های تحصیلی و اولویت بندی داوطلبان در تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری بالا می باشد، سازمان سنجش کشور جهت جلوگیری از این مشکل امکان ویرایش انتخاب رشته کنکور 1403 را برای متقاضیان فراهم کرده است. از این رو پیشنهاد می شود قبل از ورود به سامانه اصلی انتخاب رشته، داوطلبان رشته های انتخابی خود را با كد مربوط به هر رشته و به ترتیب علاقه مندی خود در پیش نویس فرم انتخاب رشته وارد كنند.
بنابراین برای انجام ویرایش فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ و نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 در سایت سنجش، تنها کافی است متقاضی از طریق سامانه وارد بخش ویرایش انتخاب رشته شده و پس از تایید اطلاعات خود و نهایی كردن کد رشته محل های انتخابی، آن ها را در سامانه اصلی انتخاب رشته وارد کند.
قابل توجه است که اولویت بندی و ترتیب کد رشته محل های تحصیلی در نحوه تعیین رشته دانشگاه در سایت سنجش و آشنایی با رشته های دانشگاهی ریاضی فیزیک و دیگر گروه های آزمایشی بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو متقاضی برای ویرایش فرم انتخاب رشته کنکور سراسری خود باید از میزان علاقه مندی خود در قبولی رشته های انتخابی در دانشگاه مورد نظر مطمئن باشد. در واقع اولین کد رشته انتخابی متقاضی، بیانگر بیشترین علاقه او و آخرین رشته انتخابی، نشان دهنده كم ترین علاقه او برای قبولی می باشد.
از کجا بفهمیم انتخاب رشته ثبت شده
در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم انتخاب رشته ثبت شده است یا خیر؟ بایستی گفت که در گام آخر پس از تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری و وارد کردن کد رشته محل های انتخابی، داوطلب می بایست بر روی گزینه تایید و ادامه که در انتهای فرم قرار دارد کلیک کند. پس از کلیک بر روی گزینه تایید و ادامه، رسید انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ كه شامل مشخصات فردی و فهرست رشته های انتخابی فرد می باشد، نمایش داده می شود.
همان طور که قبلا به آن اشاره شد، امکان ویرایش اطلاعات موجود در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری برای متقاضیان وجود دارد. ولیکن نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی که در ورود مجدد به سامانه سنجش و مشاهده فرم انتخاب رشته وجود دارد، این است که فرد تنها تا هشت نوبت اجازه ورود به صفحه انتخاب رشته کنکور سراسری و ویرایش انتخاب های خود را دارد.
بنابراین پس از اطمینان از ثبت نهایی انتخاب رشته و صحت اطلاعات وارد شده در سامانه سنجش و همچنین دریافت رسید نهایی با مشخصات و فهرست انتخابی، متقاضی باید از ورود بی دلیل و بدون نیاز به ویرایش اطلاعات خود در سامانه بپرهیزد. چرا که ممکن است با محدودیت های ورود به سامانه سنجش مواجه شده و در تایید نهایی فرم انتخاب رشته کنکور سراسری خود دچار مشکل شود.
با کدام رتبه انتخاب رشته کنیم
بسیاری از متقاضیان کنکور سراسری پس از اعلام نتایج نهایی با این پرسش که با کدام رتبه انتخاب رشته کنیم و به طور کلی چگونه انتخاب رشته کنیم، مواجه می شوند. در پاسخ به این سوالات بایستی پاسخ داد که برای یک انتخاب رشته موفقیت آمیز فرقی نمی کند رتبه کسب شده متقاضی بالا یا پایین باشد، چرا که هر فرد متناسب با رتبه بدست آورده می تواند با یک اولویت بندی مناسب شانس قبولی خود در رشته تحصیلی مورد علاقه خود را بالا ببرد. لازم به ذکر است افرادی که دارای بورسیه هایی مانند بورسیه دانش و غیره باشند می توانند از این موقعیت در بهبود رتبه خود استفاده کنند.
انواع رتبه های اعلام شده در کارنامه مرحله اول و دوم کنکور سراسری شامل رتبه کشوری، رتبه در سهیمه و رتبه داوطلب در هر زیر گروه می باشد. در واقع مهم ترین رتبه کسب شده در کارنامه کنکور برای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ داوطلب، رتبه در سهمیه نهایی می باشد. از آنجا که سهمیه های کنکور سراسری متقاضی بیانگر یک جامعه آماری کوچکی از کل شرکت کنندگان کنکور سراسری می باشد، به عنوان اصلی ترین رتبه برای ارزیابی عملکرد داوطلب به شمار می رود.
برخی از داوطلبان پس از مشاهده نتیجه کنکور سراسری به اشتباه فرصت انتخاب رشته را از خود دریغ کرده و به خواندن برای کنکور سال آینده فکر می کنند. در واقع داوطلبان با رتبه های خوب و زیر 10 هزار می توانند بر سر دانشگاه های با درجه علمی بالاتر به رقابت پرداخته و متقاضیان با رتبه های بالاتر نیز می توانند بر سر قبولی در رشته های تحصیلی پر طرفدار و پر متقاضی در دوره های شبانه یا دانشگاه های آزاد با یکدیگر به رقابت بپردازند.
از این رو می توان انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 و نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 در سایت سنجش را با وجود کسب رتبه کنکور نامعقول و وضعیت غیر مجاز در انتخاب رشته دوره های روزانه، یک فرصت مناسب برای امتحان کردن شانس خود در دیگر دوره های دانشگاهی مانند دوره های شبانه، پردیس های خودگردان و دانشگاه های غیرانتفاعی معتبر به شمار برد.
نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش
نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش بسیار دقیق و متناسب با رتبه قبولی داوطلب و شهر و منطقه محل سکونت او می باشد. با این وجود که بسیار تاکید شده است، داوطلبان بر اساس علایق خود فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ را تکمیل کنند، اما در وهله اول معیار اصلی سازمان سنجش کشور برای ارزیابی و بررسی انتخاب رشته، رتبه قبولی داوطلب می باشد و پس از آن علایق رشته تحصیلی او مورد سنجش قرار می گیرند. همچنین در صورتی که افراد بورسیه های تحصیلی مانند بورسیه صنعت داشته باشند، می توانند برای تحصیل در برخی از رشته ها، کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند.
بنابراین نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش به هیچ عنوان عملکرد احساسی و بر طبق انتخاب اول داوطلبان نمی باشد و سیستم ارزیابی آن به صورتی طراحی شده است که تمام رشته های انتخابی هر داوطلب مورد بررسی و توجه قرار گیرند. از این رو ممکن است بر اساس رتبه قبولی کنکور، کسی در انتخاب 150 خودش پذیرفته شود و به دانشگاه راه یابد.
طبق سیستم ارزیابی فرم انتخاب رشته کنور سراسری، 150 انتخاب به داوطلب داده شده است تا حداقل در یکی از کد رشته محل های تحصیلی پذیرفته شود. بنابراین سازمان سنجش و آموزش کشور برای تعیین رشته و شهر قبولی داوطلب، از یک سیستم عملکرد بسیار دقیق و حساب شده ای برخوردار می باشد و تمامی 150 کد رشته محل های تحصیلی را بررسی خواهد کرد و از هیچ کدام آن ها به راحتی نخواهد گذشت.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ و نحوه تعیین رشته سراسری دانشگاه 1403 را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلامف در متن مقاله به تعدادی از رشته های کارشناسی وزارت علوم اشاره شده است.